Basketbal in het onderwijs

13 Februari 2019

Kinderen hebben behoefte aan meer beweging en daarom kan het bewegingsonderwijs wel een zetje in de goede richting gebruiken. Dit houdt in: meer en vernieuwend bewegingsonderwijs.

Olympische sport
Tijdens de Olympische Spelen van 2020 komt er een nieuwe Olympische sport: 3x3 basketbal. De naam zegt het al: dit is een vorm van basketbal met twee teams van drie spelers. 3x3 basketbal is een sport die in Nederland nog vrij onbekend is. Het voordeel van de 3x3 speelvorm is dat je maar zes spelers nodig hebt. De officiële 3x3 basketbal wedstrijden duren 10 minuten of eindigen wanneer een team 21 punten heeft behaald. Beide teams krijgen 12 seconden de tijd om te scoren. Een toernooi of competitie is dan ook zo georganiseerd. Beweging hoeft zeker niet alleen plaats te vinden tijdens dat uurtje gym!

3x3 basketball Olympische discipline bij Tokyo Olympische Spelen 2020


Vernieuwend

Maak het snel én interactief met de SmartBasket! Met deze slimme basketbalring kan je interactieve spelvormen doen zoals een countdown, fast shot of colorshot. Als leraar kan je deze bedienen met een app. 


Competitie
Teams zouden elkaar kunnen uitdagen voor de nummer één plaats op de ranglijst, zo stimuleer je competitie, verbetering, vriendschap en beweging in het onderwijs. 3x3 basketbal is nog vrij onbekend in Nederland, dus sla je slag en organiseer een toernooi bij jou op school!

Meer informatie over 3x3 basketbal